Întrebări Frecvente

Când este cazul să merg la un consult dermatologic?

Animalele de companie pot fi vazute oricând de medicul dermatolog. Dacă sunteți preocupat de calitatea  vieții animalului sau daca un simptom sau o boală nu a reușit să răspundă la tratament general, atunci este momentul pentru a vedea un dermatolog.

Cum îmi pregătesc animalul de companie pentru prima programare dermatologică?

Dacă este posibil nu se fac îmbăieri timp de 7 zile înainte de examinare astfel încât să putem vedea in severitatea deplină a bolii de piele. Vă rugăm să nu se hrănească animalele de companie timp de 12 de ore înainte de examinare. Antihistaminicele (Claritine, Peritol, hidroxizin, clorfeniramin, etc.) si corticosteroizii (Dexafort, prednison, medrol, etc) ar trebui să fie întrerupt timp de 7-14 zile înainte de examen. Cu excepția cazului în care sunteți instruiți altfel, vă rugăm să continue toate celelalte medicamente care au fost prescrise de medicul veterinar (pentru alte probleme de sănătate). Va rugam sa ne comunicati daca animalul a primit corticosteroizi, și severitatea mâncărimii animalului de companie. Aceste tratamente pot influența felul in care animalul se prezinta clinic dar si rezultatele eventualelor teste ce pot fi prelevate la aceasta dată.

Dacă îmi duc animalul la Dr. Rareș Căpitan, ce rol va avea veterinarul meu?

Serviciile oferite de către un specialist ar trebui să fie o extensie a celor oferite de către veterinarul dumneavoastră generalist. Ca atare, Dr. Rareș Căpitan vede cazuri doar prin trimitere de la veterinarul dumneavoastră curent și necesită o copie a fișei medicale sau un formular de trimitere completat și trimis via e-mail sau adus de către dumneavoastră la prima vizită. Tratamentul și testele de diagnostic efectuate de către veterinarul dumneavoastră vor oferi informații importante, vor preveni repetarea inutilă de teste și va grăbi în general diagnosticul și tratamentul problemelor cutanate ale animalului dumneavoastră. Aproape de fiecare dată când veniți la Dr. Rareș Căpitan, acesta va trimite o scrisoare veterinarului dumneavoastră cu ultimele informații despre progresele animalului dumneavoastră. Aceste informații vor fi păstrate în fișa medicală a animalului dumneavoastră. Comunicarea excelentă între Dr. Rareș Căpitan și veterinarul dumneavoastră este neprețuită în obținerea celei mai bune îngrijiri a animalului dumneavoastră.

Poate Dr. Rareș Căpitan să asigure toată îngrijirea medicală pentru animalul meu?

Din moment ce Dr. Rareș Căpitan practică strict dermatologie veterinară, dânsul tratează doar afecțiuni cutanate și nu asigură îngrijiri medicale generale sau consultanță. Veterinarul dumneavoastră o să continue să ofere îngrijirea medicală generală animalului dumneavoastră.

Toate animalele de companie au mâncarimi. Deci de ce ar trebui sa aduc animalul meu de companie la un medic dermatolog?

La fel ca oamenii, animalele de companie pot fi extrem de sensibile la anumiți iritanti care le fac rau. Dermatologii sunt expuși la o gamă mai largă a acestor condiții în fiecare zi și au învățat cum să identifice diferențele subtile dintre acestea. Medicul dermatolog poate oferi ajutor animalelor de companie și răspunsuri pentru proprietar.

De ce nu tratează veterinarul meu toate problemele de piele ale animalului meu?

Veterinarul dumneavoastră este echipat să trateze majoritatea probelemelor de piele frecvent întâlnite. Totuși , veterinarul dumneavoastră este responsabil să fie la curent în toate aspectele medicinii veterinare. Este imposibil pentru un veterinar generalist să aibă la fel de multă experiență și să fie informat cu cele mai noi tehnici de investigare și tratament în dermatologia veterinară ca un specialist care are pregătire avansată și tratează doar probleme dermatologice. Trimiterea animalului dumneavoastră către un specialist indică grija pe care o acorda veterinarul dumneavoastră și animalului dumneavoastră, dorind ca problema dermatologică să fie remediată în maniera cea mai sigură și eficientă posibilă.